Ke každé objednávce obdržíte malý dárek.

Rozvoj zrakového vnímání u dětí

Děti vidí, jakmile se narodí. Zrak je jedním ze smyslů, který se pomalu vyvíjí postupem času. Rodiče by měli svým dětem pomáhat s rozvojem jejich zraku již v prvním roce života, protože zrakové a prostorové vnímání je nezbytným předpokladem mnoha dalších milníků v životě. Patří sem například první vědomý úsměv dítěte.

Jelikož zraková percepce souvisí především se stimulací koordinace rukou a očí, jsou pro děti ideální hračky pro povzbuzení k prozkoumávání a posilování zrakového vnímání, a to ideálně ve velmi raném věku. Postupně, jak se schopnost zrakového a prostorového vnímání rozvíjí, malé děti začínají vnímat věci ve svém okolí, poznávat je a ukazovat na ně. Pokud uvidí něco mimořádně vzrušujícího mimo jejich dosah, mají chuť to také prozkoumat, takže se většinou plazí blíže, aby si podrobněji prohlédly ten záhadný předmět. Navíc odborníci doporučují vysokou expozici dennímu světlu, což podporuje vytváření sítí v nervových buňkách zrakového nervu. Vizuální podněty pro rozvoj zrakového vnímání mohou být poskytovány v mnoha různých podobách: Může to být barevný mobilní telefon, dětská postýlka či hračky od firmy HABA pro rozvoj zrakového vnímání, které mohou objevit, dotýkat se jich a hrát si s nimi. Tyto předměty efektivně pomáhají trénovat koordinaci rukou a očí.

Rozvoj%20zrakov%C3%A9ho%20vn%C3%ADm%C3%A1n%C3%AD%20d%C3%ADt%C4%9Bte

Dalšími pomocníky při rozvoji zrakového vnímání dítěte jsou to například barevné knížky, či obrázky na různých látkách, se kterými děti přijdou do styku.
Podívejte se na naše hračky, které rozvíjí zrakové vnímání u dětí:

 

Haba textilní závěsná hračka LOUKA

Haba Textilní Hračka Louka
535 Kč

 

Haba Interaktivní deka pro miminka  LES

Haba Interaktivní Deka pro Miminka
1 895 Kč

 

Hape Dřevěná knížečka BERUŠKA

Hape Dřevěná Knížečka Beruška
160 Kč

Haba textilní knížka ke kočárku PRVNÍ SLOVAHaba Textilní Knížka ke Kočárku První Slova
215 Kč

Haba Dřevěná první obrázková knížka FARMA

Haba Dřevěná První Obrázková Knížka Farma
255 Kč