Ke každé objednávce obdržíte malý dárek.

4 tipy na vybavení dětského pokoje, který si Vaše dítě prostě zamiluje

Děti Vám povyrostly a najednou to, co stačilo před rokem nestačí. Jak děti rostou, je potřeba dětský pokojíček měnit a upravovat podle aktuálních potřeb Vašeho dítěte.  Velkým mezníkem v pokojíčku bývá přechod z miminka na batole, nástup do školky, do školy, nebo třeba příchod nového sourozence. U všech těchto změn je potřeba myslet na dobré využití prostoru, správnou volbu osvětlení pokojíčku, nábytek uzpůsobený velikosti dítěte a neodmyslitelně i dekorace, které právě dělají pokojíček útulným prostorem pro Vaše zlatíčko. V tomto článku přinášíme trochu inspirace, aby pro Vás plánování dětského pokojíčku bylo snadnější.

 

SVĚTLÉ BARVY

I když v našich myslích je bílá barva považovaná za barvu nudnou, opak je pravdou. Na světlých barvách naopak krásně vyniknou dekorativní prvky, jako například samolepky nebo tapety do dětského pokojíčku. Bílá barva odráží světlo, takže je prostor opticky větší a čistší.

ÚKRYT PRO DĚTI

Velmi zajímavým prvkem pro děti je nějaká forma úkrytu. V posledních letech jsou velmi populární dětská tee-pee a stany, které mohou využívat už od prvního batolení. Je to takové jejich království v pokojíčku – dospělí se tam totiž nevejdou, nebo se musí sklonit na jejich úroveň a vždy jim stejně koukají nohy ven. Vyberte dětský stan podle velikosti pokojíčku – aby nezabíral většinu prostoru a taky nezapomeňte na záliby: malým indiánům tee-pee, princeznám princeznovský stan a farmářům udělá neskutečnou radost stan ve tvaru traktoru!

Screenshot 2020-06-22 at 09.35.56

VYUŽITÍ STĚNY

Tento tip je zvláště pro ty, kteří řeší malý prostor dětského pokojíčku. Na trhu jsou dneska skvělé edukativní hry na stěny dětského pokoje. Pro školáky jsou praktické nástěnky korkové, ale i nástěnky magnetické – můžete poté Vaše dítě slavnostně jmenovat „nástěnkářem“ a uvidíte, jak kreativní bude a co zajímavého se tam objeví ????

ÚLOŽNÝ PROSTOR

K tématu dobré využití prostoru neodmyslitelně patří úložný prostor nebo chcete-li úložný box v dětském pokoji. Pro nejmenší děti jsou úžasné různé krabice, kam si mohou velmi brzy sami uklízet hračky (nebo je to alespoň tak můžete učit). Dalším pomocníkem pro rychlý úklid různých dětských kostek nebo kuliček a jiných nezbytností je vak na úklid hraček, který lze snadno přenášet třeba na zahradu či balkon a rychlostí blesku opět uklidit.

 

TEPLÁ ZEM

Zvláště pro menší děti je teplo od země klíčové – tráví u země většinu času, a tak pokud by jim byla zima, nevydrželi by u sebezábavnější hry. I koberec může v dětském pokoji sloužit na hraní. Pokud jste sami 90‘ dítě, pamatujete si zejména koberec se silnicí, ale od té doby nám samozřejmě výrobci nabízí mnoho stylových a při tom pro děti zábavných kousků.

Screenshot 2020-06-22 at 09.33.17

 

Ale i vy jste určitě za svou éru rodičovství získali nějaké zkušenosti, tak se o nich rádi dozvíme. Neváhejte nám napsat, co se osvědčilo právě vám, nebo třeba pošlete fotografií a budeme pro sebe vzájemně inspirací.