Ke každé objednávce obdržíte malý dárek.

Rozvoj pohybových dovedností u dítěte.

První pohyby dětí se objevují již v lůně jejich matky. Převalují se, dotýkají se a pohybují se nohama tak horečně, že to nastávající rodiče určitě cítí. Jakmile se děti narodí, zákony gravitace omezují jejich touhu se pohybovat. Pak se musí vše naučit. Musí se naučit udržovat rovnováhu a vědomě ovládat své vlastní tělo. Obracení dítěte je prvním velkým krokem k rozvoji pohybových dovedností. V jakém věku se děti začnou obracet? Pohybový vývoj se u každého značně liší, takže je obtížné říci přesný čas, kdy se začnou objevovat první pohyby, kdy se bude dítě vědomě otáčet zepředu dozadu a zpět. Asi polovina dětí to zvládne do šesti měsíců, zatímco ostatní potřebují trochu více času. Obzvláště ty zvídavé děti se obvykle otáčí o něco rychleji a chtějí být mobilnější, aby mohly napodobovat další děti či své rodiče. Některé děti přeskočí otáčení se a přejdou rovnou k sezení nebo lezení. Nicméně je snazší otočit se, pokud už má dítě nějaké svaly na pažích, zádech a krku, získané z nějakého cvičení.


Válcování, lezení a přechod na nové obzory.
Po prvních šesti měsících se děti stávají více mobilnější téměř každým dnem. Na herních přikrývkách se vesele otáčejí zleva doprava, pohybují rukama a nohama koordinovaně jedním směrem, stále více se snaží natahovat na hračky a chytit je. V určitém okamžiku už hrací deky nestačí, protože děti chtějí prozkoumat celou místnost, začínají lézt a snaží se pohybovat kupředu, často velmi nestabilním způsobem. Každé dítě má svou vlastní techniku, jejich přirozená zvědavost je nutí objevovat více a zvyšovat tím jejich mobilitu. Na druhou stranu, některé děti přeskočí fázi lezení a začnou rovnou chodit. Kdy se objeví první kroky dítěte je také velmi individuální, je však potřeba pohyby trénovat. To vyžaduje určité předpoklady, jako je bezpečně stát, natrénovat koordinaci, vyvážit tělo. Všechny tyto kroky vyžadují hodně praxe a hlavně trpělivosti. Ale batolata jsou neúnavná. Ve věku kolem 15 měsíců jsou připravena podniknout první kroky a brzy se procházejí ve svém vlastním světě a jsou rozzářená radostí. Každé dítě sleduje svou vlastní cestu tím, že se učí chodit vlastním tempem a zcela nezávisle.


Podpora mobility pomocí tréninkových her a herních hrazdiček.
Měkká, polstrovaná hrací deka je ideálním povrchem pro zvládnutí prvního tréninku otočení. Barevné herní vybavení na herní hrazdičce nad dětmi nebo tréninkové hry poskytují dítěti ještě větší stimulaci touhy být mobilní.

Hračky vhodné pro rozvoj pohybových dovedností:

 

Haba Mazlící hračka Opička

Haba Mazlící hračka Opička
310 Kč

 

Haba Závěsná hračka Duhová housenka

Haba Závěsná hračka Duhová housenka 
360 Kč

 

Haba Duhové zrcátko

Haba Duhové zrcátko
465 Kč

Haba Vodní hrací podložka ŽABKAHaba Vodní hrací podložka ŽABKA
715 Kč

Haba Interaktivní deka pro miminka  LES

Haba Interaktivní deka pro miminka LES
1895 Kč

Haba Vodní hrací podložka MĚSTO

Haba Vodní hrací podložka MĚSTO
750 Kč