Ke každé objednávce obdržíte malý dárek.

Rozvoj sluchového vnímání dítěte

Rozvoj akustického vnímání nebo také jinak řečeno rozvoj sluchového vnímání je dalším smyslem u dítěte, který je potřeba rozvíjet. Děti jsou schopny slyšet již v matčině bříšku. Mohou vnímat svůj vlastní tlukot srdce, takže od začátku života je registrován konstantní rytmus. Děti mohou také slyšet zvuk proudění krve a hlasy lidí, než se vůbec narodí. Po narození se sluchové vnímání neustále vyvíjí v důsledku vnějších podnětů a mozek dítěte se postupně učí zpracovávat různé typy informací, aby dítě mohlo slyšet úplně.

V prvních měsících života dítě rádo slyší hlasy lidí, které zná. Matka a otec jsou zpravidla ti, kteří mohou své dítě uklidnit jemnými slovy či písní. Rodiče tím také podporují schopnost dítěte slyšet a mluvit. Také hudba je velmi uklidňující pro kojence. Již během prvních několika měsíců jsou děti schopny rozlišit zvuky s velkou přesností. Může se stát, že na některé děti mají uklidňující účinek zvuky z hudebních skřínek, zatímco jiné děti mohou usínat při víření vysavače.

Po 3 měsících věku děti obvykle začnou napodobovat zvuky, a to pískání, hučení nebo blábolení. Děti milují rytmus a hudební nástroje Batolata si užívají zpěv a tvorbu hudby a také pohyb k ní. Se zvědavostí reagují na různé zvuky a hlasy a prožívají hudbu a rytmus jako něco zcela přirozeného. Spojení hudby a experimentování s různými objekty a nástroji posiluje jejich rozvoj sluchového vnímání a jejich emoční a sociální dovednosti. Je vědecky dokázáno, že děti, které vyrůstají s hudbou, mohou chodit rychleji a naučit se dříve mluvit. Nejprve dětem vyprávíme říkanky, pak s nimi trénujeme hry s jejich prstíky a poté přichází experimenty s různými hudebními nástroji. Zvukové hračky podporují a inspirují přirozenou zvědavost dětí.

Hračky jako jsou upínací hračky nebo hračky se zvukem umožňují dětem poznat různé zvuky např. praskání, šustění nebo zvonění. Děti následně chtějí tyto zvuky napodobovat, což jim velmi pomůže v rozvoji jejich sluchového vnímání.

Doporučené hračky:

 

Haba textilní taktilní hračka Brouček Bodo

Haba textilní taktilní hračka Brouček Bodo
515 Kč

 

Käthe Kruse Myšák Robin - hrací strojek

Käthe Kruse Myšák Robin - hrací strojek
806 Kč

 

Haba Dřevěné zvukové puzzle FARMA

Haba Dřevěné zvukové puzzle FARMA
499 Kč

Eduplay Senzorické kostičky s barevnými korálkyEduplay Senzorické kostičky s barevnými korálky
1 790 Kč

Hape Kapky deště - červené

Hape Kapky deště - červené
299 Kč

Janod Dřevěná sada hudebních nástrojů

Janod Dřevěná sada hudebních nástrojů
769 Kč