Ke každé objednávce obdržíte malý dárek.

Na co se zaměřit při nákupu oblečení pro miminka

Značka Little Dutch vám přináší užitečné rady a tipy při nákupu šatníku vašeho miminka.

Mnoho nastávajících rodičů, především maminek, se těší, jak bude během čekání na narození miminka nakupovat všechny ty roztomilé věci pro miminko. Zavinovačky, hračky, kočárek, ale hlavně oblečení.

Jakou velikost oblečení koupit novorozenci?

I když nevíte, jak velké miminko budete mít, je rozumné pořídit si pár základních kousků ve více velikostech, které se určují délkou dítěte. Nejčastěji se nakupují velikosti 50, 56 a 62. Pokud bude oblečení vašemu miminku velké, jednoduše ohrňte rukávy a nohavice. To však není možné u oblečení, které má uzavřená chodidla.

Čekáte miminko v létě nebo v zimě?

Novorozenec, který se narodí v letních měsících, potřebuje mnohem méně oblečení než miminko, které se narodí v zimě.

Obecně se ale hodí nakupovat vrstvy. Svetříky, punčošky nebo legíny, by neměly chybět v žádné dětské skříni. Stejně tak nikdy nezapomeňte na čepice. Na jaře i v létě můžete použít bavlněné, ale jakmile se ochladí, sáhněte po teplejší pokrývce hlavy. Pohodlné a praktické oblečení je správná volba!

Během prvních týdnů je miminko velmi křehké a jelikož si na začátku budete na roli rodiče zvykat, je skvělé mít oblečení, které se snadno obléká a svléká, protože budete miminko velmi často přebalovat. Designové, ale nepraktické kousky, které nejsou na zapínání, na chvíli odložte.

Body s tenkými ramínky, které lze snadno přetáhnout přes hlavu, přijde vhod především v horkých letních dnech. V zimě nekupujte svetr, ale sáhněte spíše po kardiganu, který jednoduše rozepnete. Umělé a neelastické oděvy nebo kovové zipy mohou způsobit podráždění kůže.

Nakupujte sady!

Děti rostou velice rychle, ani se nenadějete a z jedné velikosti vyroste váš potomek téměř během noci. Velmi dobré je, nakupovat podobné barvy, případně motivy, abyste snadno kombinovali různé druhy oblečení. Navíc nebudete mí takový problém, pokud například kalhoty budou malé, ale svetr bude stále perfektně sedět.

Uržitelné nakupování

Jako rodič máte jistě na srdci ten nejlepší zájem svého dítěte a chcete, aby vyrůstalo v čistém životním prostředí. Dbejte proto při nákupu oblečení na udržitelnost jednotlivých kousků, které jsou vyráběny férově v harmonii s životním prostředím. Téměř všechno oblečení Little Dutch je vyrobeno z organické bavlny, etikety jsou z banánových listů a vše je baleno do sáčků vyrobených z recyklovaných materiálů.

Vyrábět kvalitní oblečení je pro značku Little Dutch velmi důležité a díky tomu můžou jednotlivé kousky dědit sourozenci nebo děti vašich přátel.

Užijte si nakupování u nás a nezapomeňte se radovat z maličkostí!