Ke každé objednávce obdržíte malý dárek.

Kognitivní učení je potřeba rozvíjet

Ke kognitivnímu (mentálnímu) vývoji dítěte, kojence a batolete nedochází rovnoměrně za určitou časovou osu, ale spíše v hyperbolickém způsobu učení. V prvních třech měsících života nemůže dítě pochopit, že se nemůže postavit, a že se věci stávají nebo že jeho rodiče jsou stále poblíž, i když dítě zrovna nikoho z nich nevidí. Již rozpoznává hlasy a obrací se k nim.


Ve věku od tří do šesti měsíců probíhají další velké kroky v mentálním rozvoji. Z tohoto důvodu jsou v tomto věku důležité hračky rozvíjející logické myšlení dětí. Děti jsou také schopny rozpoznávat objekty. Překvapivě již v tomto věku existuje schopnost abstraktního myšlení. Kojenci již mohou rozeznávat různé smyslové dojmy a například klasifikovat kočku, psa a krávu jako zvířata.

Od sedmi měsíců mohou děti vědomě vykonávat určitá rozhodnutí. Například se mohou rozhodnout plazit se po místnosti pro své oblíbené hračky nebo hodit lžíci na zem. Stejné činnosti se vyvíjí v různých podobných situacích. Děti si nyní také mohou uvědomit své vlastní jméno a začínají na něj slyšet. Až od svých prvních narozenin jsou děti lépe schopny posoudit, co se stane, když se rozhodnou podniknout určité kroky. Nyní se mohou pokusit vydat své vlastní vědomé zvuky. Tyto zvuky jsou pro ně smysluplné a stávají se jejich prvními slovy.

V každodenním životě batolat je velice složité se soustředit po určitou dobu, protože mladší děti mají poměrně krátkou pozornost. Je pro ně velmi vyčerpávající soustředit se dlouho na konkrétní proces. Batole se lépe soustředí v tichém prostředí než v hlučném. Obecně je pro děti snazší se soustředit, pokud je k tomu motivujete chválou a pokud vidí v daném úkolu smysl. Proto je moudré rozvíjet pomocí hraček HABA jejich schopnosti. V opačném případě by mohlo dojít k poruše pozornosti.

Podívejte se na naše hračky podporující kognitivní učení:

 

Haba Závěsná hračka Duhová housenka

Haba Závěsná Duhová Housenka (0 - 2 roky)
360 Kč

 

Haba Mazlící Opička (0-2 roky)
310 Kč

 

Haba Přiřazovací hra BARVY

Haba Přirazovací Hra Barvy (2-4 roky)
255 Kč

Beleduc Třídící puzzle MŮJ DOMOVBeleduc Třídící Puzzle Můj Domov (2-4 roky)
362 Kč

BuitenSpeel Obří věž Jenga včetně kostky

Obří Věž Jenga včetně kostky (4-7 let)
1 508 Kč

Beleduc Dřevěné kostky Moziblox

Beleduc Dřevěné kostky Moziblox (4-7 let)
1 335 Kč